Одржан округли сто у Вршцу

Еколошки центар „Станиште“ из Вршца и Центар за европске политике (у даљем тексту ЦЕП) из Београда, одржали су 29. јануара 2016. године, у малој сали Скупштине општине Вршац округли сто на тему учешћа локалних заједница у преговорима Србије са ЕУ. 

Основа за разговор биле су презентације директора ЦЕП-а Небојше Лазаревића и Стефана Шипке, који су говорили о самом процесу преговора и о ИПАРД компонентама претприступне помоћи у контексту европских интеграција.

Небојша Лазаревић је опширније говорио о сложености и недоумицама око преговора који се спроводе према одговарајућим поглављима (33 + 2). Као посебно интересантна област преговора за наш регион је заштита животне средине, о чему је говорио Дејан Максимовић из Еколошког центра „Станиште“ Вршац, са освртом на проблеме на локалном нивоу, који се односе на финансирање нараслих потреба у овој области.

 Учесници округлог стола били су представници невладиног сектора, удружења грађана, општинске управе, као и средњих школа чији образовни профили имају додира са заштитом животне средине. Већина учесника активно се укључила у разговор.

Допашће вам се и...