Банатска платформа – нова ТВ емисија

У оквиру Банатске платформе произведена је још једна ТВ емисија трајања 18 минута. У емисији се говори о томе шта су приступни преговори за чланство у ЕУ, ко са ким преговара и око чега, о томе шта је Банатска платформа и које су биле активности у другој години њеног постојања. Емисија је урађена у наративној и форми интервјуа са учесницима радионица и скупова.

Емисија је постављена на YouTube канал ЕЦ „Станиште“, биће подељена по друштвеним мрежама, и емитована на 12 регионалних ТВ станица са којима имамо споразум о медијском партнерству.

ТВ емисију можете ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ:

Банатска платформа је начин како локална удружења грађана и заједнице могу посредно да учествују у преговорима. То је неформална мрежа основана 2015. године, која тренутно окупља 27 невладиних организација из 16 општина са подручја Баната. То је и канал комуникације између централних органа који учествују у преговорима и локалних заједница. Од централних органа долазе информације, документи, позиви за учешће на скуповима, док од локалних заједница долазе коментари, препоруке и мишљења.

Због нарочите привредне структуре и проблема у животној средини, Банатска платформа је усмерена на преговарачка поглавља 11 (пољопривреда и рурални развој), 12 (ветерина и безбедност хране) и 27 (заштита животне средине и климатске промене).

  1. Пројекат финансијски подржала:
  2. Пројекат суфинансира:

    Министарство заштите животне средине

Допашће вам се и...