ЕЦ “Станиште” у програму CSOnnect

Конзорцијум организација цивилног друштва (ОЦД), који чине Центар за европске политике из Београда,  Еколошки центар “Станиште” из Вршца, Еколошки покрет Оџака, Локални еколошки покрет из Смедерева и Business and Economy Center из Београда, добитник је институционалног гранта у оквиру CSOnnect програма подршке цивилном друштву у области заштите животне средине.

Заједно са партнерским организацијама Еколошки центар “Станиште” ће од 26. октобра 2016. до 26. октобра 2017. године CSOnnect институционални грант користити у циљу доприноса учешћу цивилног друштва у доношењу одлука које се односе на приступне преговоре у Преговарачком поглављу 27 (животна средина), као и након достизања пуноправног чланства.

ЕЦ “Станиште” и партнери спроводиће обуке за ОЦД и медије, анализираће финансирање заштите животне средине на локалном нивоу, консултоваће се са представницима јавне управе, едуковаће ученике у школама, као и друге активности од значаја за јачање капацитета цивилног друштва за успешно деловање у области заштите животне средине у процесу приступања ЕУ.

Институционални грант се финансира средствима CSOnnect програма који реализује Регионални центар за животну средину (REC). Програм финансира Шведска међународна агенција за развој и сарадњу (SIDA).
  

Допашће вам се и...