Обуке у Новом Саду и Ужицу

Једнодневне обуке на тему „Процес приступања ЕУ, креирање јавних политика и финансирање заштите животне средине на локалном нивоу“ у организацији Центра за европске политике (ЦЕП) и Еколошког центра „Станиште“, одржане су у Новом Саду (27. априла) и Ужицу (25. маја 2018. године). Обукама је укупно присуствовало више од 25 представника организација цивилног друштва (ОЦД), које се баве заштитом животне средине, са подручја Срема, Бачке и западне Србије.

Током обе радионице, на тему процеса приступања ЕУ са учесницима су разговарали Небојша Лазаревић, члан Ужег преговарачког тима за вођење преговора о приступању Србије ЕУ и Стефан Шипка (ЦЕП). О циклусу креирања јавних политика говорио је Милош Ђинђић (ЦЕП). Процес и проблеме у финансирању заштите животне средине на локалном нивоу представио је Дејан Максимовић (ЕЦ „Станиште“).

Обуке су прве две од четири предвиђене, са циљем јачања капацитета локалних ОЦД, како би оне могле активно пратити теме које се тичу процеса преговора о приступању Србије Европској унији, у конкретним областима у вези са Преговарачким поглављем 27 (животна средина), као и о процесу креирања јавних политика и систему финансирања животне средине на локалном нивоу.

Обука је одржана у оквиру пројекта који реализује конзорцијум који предводи ЦЕП, у оквиру CSOnnect програма подршке цивилном друштву у области заштите животне средине. CSOnnect програм у Србији реализује Регионални центар за животну средину (REC). Програм финансира Шведска међународна агенција за развој и сарадњу (SIDA).

Институционални грант се финансира средствима CSOnnect програма који реализује Регионални центар за животну средину (REC). Програм финансира Шведска међународна агенција за развој и сарадњу (SIDA).

  

Допашће вам се и...