Студијска посета Бриселу

Заједно са представницима још 21 еколошке организације цивилног друштва (ОЦД) из Србије, Дејан Максимовић, сарадник Еколошког центра „Станиште“, у периоду од 28. маја до 1. јуна 2018. године учествовао је у студијском путовању у Брисел (Белгија) у организацији Регионалног центра за заштиту животне средине (REC).

Циљ студијске посете био је упознавање ОЦД из Србије са институцијама ЕУ и другим кључним актерима у области заштите животне средине. У том циљу, одржани су састанци са представницима Европске комисије (Генерални директорати за животну средину и климу), Мисије Србије при ЕУ, неколико кључних бриселских еколошких ОЦД, региона главног града Брисела (Министарство заштите животне средине и Скупштина региона) и представништвом Привредне коморе Србије у Бриселу.

Студијска посета била је веома корисна, одлично организована и пружила основе за побољшање рада Еколошког центра „Станиште“ и других ОЦД у области заштите животне средине у предстојећем периоду.

Агенда посете Бриселу и списак институција и ОЦД са којима се разговарало.

Институционални грант се финансира средствима CSOnnect програма који реализује Регионални центар за животну средину (REC). Програм финансира Шведска међународна агенција за развој и сарадњу (SIDA).

  

Допашће вам се и...