Представљање студије у Заводу за заштиту природе у Новом Саду

ЕЦ „Станиште“ и Центар за европске политике представили су заједничку студију „Заштићена подручја природе у АП Војводини – статус заштите и финансирање у контеркст европских интеграција“, у среду 24. фебруара, у сали Покрајинског завода за заштиту природе у Новом Саду.

07 Korica naslovnaПред око 40 представника државних органа, локалних самоуправа и еколошких НВО, говорили су Биљана Пањковић, директорка Завода, Небојша Лазаревић и Стефан Шипка из ЦЕП-а и Дејан Максимовић из ЕЦ „Станиште“.

Какво је стање природе у Војводини? Како су регулисана и како се финансирају заштићена подручја? Који изазови и прилике предстоје у процесу европских интеграција? Нова студија се бави наведеним питањима и нуди одређене одговоре и препоруке за заштиту природе у складу са европским стандардима.

Студија је израђена у оквиру пројекта „Банатска платформа“ који спроводи Еколошки центар Станиште у сарадњи са Центром за европске политике, удружењем Агрознање и другим организацијама, окупљеним у регионалну мрежу Банатска платформа. Пројекат и студија су финансијски подржани од стране Фонда за отворено друштво, Србија.

Студију можете погледати овде – Заштићена подручја природе у АП Војводини.

Допашће вам се и...