Бела Црква – још једна радионица у оквиру Банатске платформе

Следећа радионица у оквиру пројекта “Банатска платформа” одржаће се у среду 19. априла 2017. године у Белој Цркви. Тема ће бити документи који настају током приступних преговора Србије и ЕУ.

Радионица ће се одржати у Завичајној кући (старо ватрогасно) у Белој Цркви. Организатори су ЕЦ “Станиште” Вршац, Центар за европске политике – ЦЕП Београд и Удружење грађана “Аурора” из Беле Цркве, уз финансијску подршку Фондације за отворено друштво у Србији и Министарства пољопривреде и заштите животне средине.

Радионица је намењена представницима удружења грађана и јавног сектора (општинско веће, општинска управа, комунално предузеће, итд) чији је делокруг рада у вези заштите животне средине, пољопривреде и руралног развоја, из Беле Цркве. Учесницима ће се детаљно представити структура, садржај и значај докумената који ће бити резултат одређених фаза преговора, на пример Извештај о скринингу, Резултат скрининга, ОБАР извештај, Акциони планови за поглавља, Извештај о реализацији акционог плана, Преговарачка позиција, Годишњи извештај Европске комисије о напретку Србије.

Допашће вам се и...