Банатску платформу прошириле нове чланице

Још 9 невладиних организација из региона Баната потписало је изјаву о оснивању Банатске платформе. Сада укупно 27 организација из 16 општина Баната чини ову неформалну мрежу, чији је циљ раћење и учешће цивилног друштва у приступним преговорима Србије и Европске уније. Једине три банатске општине у којима још увек немамо бар једну партнерску организацију су Опово, Ковачица и Алибунар.

Неколико организација ван Баната, такође је желело да на неки начин учествује у активностима на пројекту. Од њих смо 5 организација прихватили као придружене чланице.

Банатску платформу је 2015. године основао Еколошки центар “Станиште” из Вршца, уз финансијску подршку Фондације за отворено друштво и Министарства заштите животне средине Републике Србије. До сада смо одржали 25 радионица, са више од 400 учесника, на тему преговора (ко са ким преговара, око чега се преговара, који је циљ тог процеса, како грађани могу учествовати, који документи настају у процесу и због чега је значајно да се прате и користе), штампали смо студију, промотивне летке, урадили по једну видео анимацију и ТВ емисију.

Овде можете преузети изјаву о оснивању Банатске платформе, са потписима оснивача.
Овде можете преузети адресар са контактима оснивача Банатске платформе.

Допашће вам се и...