CSOnnect – Студијска посета Хрватској

У оквиру програма подршке цивилном друштву у области заштите животне средине CSOnnect, од 22. до 27. маја 2017. године, за представнике 11 конзорцијума невладиних организација из Србије, организована је студијска посета Загребу. Еколошки центар „Станиште“ је представљао Дејан Максимовић.

Тема посете била су искуства Хрватске у процесу приступања ЕУ у области заштите животне средине. Домаћин је било удружење грађана за заштиту животне средине „Зелена акција“, а своја искуства у процесу приступања ЕУ и активности су представили Национална заклада за развој цивилног друштва, WWF Аdria, ДООР, Уред за удруге Републике Хрватске, Уред пучке правобранитељице и поверенице за информације, као и Хрватска агенција за околиш и природу.

За учеснике посете организован је и једнодневни излет у село Вукмерић, на рециклирано имање које води организација ЗМАГ (Зелена мрежа активистичких група). Ова организација бави се едукацијом и праксом у области одрживог живљења, природне градње, обновљиве енергије, пермакултуре.

Погледајте програм посете.

Програм CSOnnect спроводи Регионални центар за животну средину (REC) уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (SIDA).

  

Допашће вам се и...