Вршац – радионица у оквиру “Банатске платформе”

Последња локална радионица у оквиру пројекта “Банатска платформа – за учешће локалних заједница у преговорима Србије и ЕУ”, одржаће се у уторак 30. маја 2017. године у Дому Црвеног крста на Вршачким планинама. Тема радионице биће документи који настају током приступних преговора Србије и ЕУ. Организатори су ЕЦ “Станиште” из Вршца и Центар за европске политике из Београда, уз финансијску подршку Фондације за отворено друштво у Србији и Министарства пољопривреде и заштите животне средине.

Радионица је намењена представницима удружења грађана и јавног сектора чији је делокруг рада у вези са заштитом животне средине, пољопривредом и руралним развојем. Учесницима ће се детаљно представити структура, садржај и значај докумената који ће бити резултат одређених фаза преговора, на пример Извештај о скринингу, Резултат скрининга, Преговарачка позиција, Годишњи извештај Европске комисије о напретку Србије.

Овим скупом завршићемо серију регионалних и локалних радионица посвећених овој теми. До краја пројекта, организоваћемо у септембру завршни скуп у Новом Саду. На том скупу представићемо резултате истраживања о финансирању пољопривредне политике из ЕУ и домаћих средстава, са посебним освртом на локалне самоуправе.

Допашће вам се и...