Конференција „Војвођански градови и општине у фокусу“ у Бечеју

Конференција „Војвођански градови и општине у фокусу“ у Бечеју

У Бечеју је 28. новембра 2022. године одржана велика конференција „Војвођански градови и општине у фокусу – Суботица, Бечеј, Оџаци“. Учествовало је више од 40 представника неколико општинских/градских управа и удружења грађана из Војводине. Током скупа прво су представљени налази истраживања о стању локалних управа, које је спроведено у 17 општина и градова у Србији, у оквиру пројекта „ПратимЈа“.

Скуп је настављен панелом „Транспарентност, одговорност, пружање услуга – како даље ка локалној управи по мери грађана?“ уз учешће начелнице градске управе Суботице, начелника општинских управа Бечеј и Оџаци, као и представника Градске управе Звездара. На крају, одржан је други панел на тему „Локална управа из угла цивилног друштва“, на којем су учетсвовали представници ЕЦ „Станиште“, Бечејског удружења младих, Еколошког покрета Оџака и ЛДА Суботица.

Пројекат су спровели Центар за европске политике (ЦЕП) и партнери – Центар за равномерни регионални развој (ЦенТриР), Национална коалиција за децентрализацију (НKД) из Ниша и Еколошки центар „Станиште“ из Вршца. Пројекат финансира Европска унија. Садржај ове вести је у потпуности одговорност ЦЕП-а, ЦенТриР-а, НKД-а и Станишта и нипошто не изражава ставове Европске уније.

Допашће вам се и...