CSOnnect програм подршке цивилном друштву у области заштите животне средине

У периоду 26. октобра 2016. до 26. октобра 2017. године, Центар за европске политике из Београда, Еколошки центар “Станиште” из Вршца, Еколошки покрет Оџака, Локални еколошки покрет из Смедерева и Business and Economy Center из Београда, спроводиће институционални грант у оквиру CSOnnect програма подршке цивилном друштву у области заштите животне средине, у циљу доприноса учешћу цивилног друштва у доношењу одлука које се односе на приступне преговоре у Преговарачком поглављу 27 (животна средина), као и након достизања пуноправног чланства.

ЕЦ “Станиште” и партнери спроводиће обуке за ОЦД и медије, анализираће финансирање заштите животне средине на локалном нивоу, консултоваће се са представницима јавне управе, едуковаће ученике у школама, као и друге активности од значаја за јачање капацитета цивилног друштва за успешно деловање у области заштите животне средине у процесу приступања ЕУ.

У оквиру проучавања стања финансирања заштите животне средине на локалном нивоу, објавили смо анализе и текстове:

1) Однос прихода и расхода.

2) Планирање буџетских фондова.

Пројекат се финансира средствима CSOnnect програма који реализује Регионални центар за животну средину (REC). Програм финансира Шведска међународна агенција за развој и сарадњу (SIDA).

  

Допашће вам се и...