Банатска платформа – Нове радионице у Торњошу (Сента) и Ковину

Банатска платформа наставља даље са радом. Нове две радионице одржаће се у среду 17. маја 2017. године у Торњошу (општина Сента) и у четвртак 18. маја у Ковину. Тема радионице биће документи који настају током приступних преговора Србије и ЕУ.

Организатори су ЕЦ “Станиште” Вршац, Центар за европске политике Београд, Удружење пољопривредника Торњош и Удружење грађана “Екозона” Ковин, уз финансијску подршку Фондације за отворено друштво у Србији и Министарства пољопривреде и заштите животне средине.

Удружење пољопривредника и општина Сента биће први пут домаћини Банатској платформи, тако да ће тема радионице бити проширена – основне информације о процесу преговора заједно са критеријумима за чланство и документима који настају у преговорима, док ће тема у Ковину бити више усмерена ка приказу докумената који ће бити резултат одређених фаза преговора (на пример Извештај о скринингу, Резултат скрининга, Акциони планови за поглавља, Преговарачка позиција, Годишњи извештај Европске комисије о напретку Србије).

Допашће вам се и...