Ваљево – како се троши „зелени“ динар?

По званичним извештајима, Ваљево је у самом врху у Србији по загађеном ваздуху, како по вишеструком прекорачењу граничних вредности суспендованих честица РМ10, тако и по броју дана са прекорачењем. Истраживали смо какво је стање у Фонду за заштиту животне средине града Ваљева и колико може да одговори на потребе грађана.

Закључили смо да постоје проблеми са коришћењем средстава Фонда. Износи прихода су релативно ниски и не одговарају у потпуности потребама и проблемима. Али, ни то што се од еко-накнада приходује, не користи се у потпуности наменски. У последњих 10 година забележено укупно више од 94 милиона динара, који су потрошени ненаменски и мимо Фонда.

 

Детаље о истраживању можете прочитати у EКОЛИСТУ БРОЈ 76.

Еколист је тренутно једини еколошки часопис у Србији, који опстаје већ 12 година захваљујући великом раду и ентузијазму свог оснивача и издавача, а то је „Зелени круг”, невладина организација из Бачког Петровца.

Више о часопису и начину претплате, можете погледати на сајту www.ekolist.org.

Од недавно излази и еЕколист – бесплатни електронски магазин који у PDF формату до читалаца стиже и-мејл поштом. Овде можете прочитати КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ НА ЕКОЛИСТ.

 

Допашће вам се и...