3. Конференција “Смедерево – еколошки град”

У организацији Локалног еколошког покрета (ЛЕП) Смедерево, са којим Еколошки центар „Станиште“ има одличну партнерску сарадњу, одржана је трећа конференција „Смедерево – еколошки град“.

Овај научни скуп окупио је низ еминентних стручњака из различитих области блиских заштити животне средине, у циљу представљања решења за еколошке проблеме и размене искустава. Током два дана, 23. и 24. новембра 2018. године, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Смедереву, представљено је 40 научних радова и обрађено 16 тема, од заштите воде, ваздуха и земљишта, преко еколошког менаџмента и еколошке свести, до информационих система у животној средини. Приметно је да су већина учесника били млади стручњаци.

На идеју да се на подизање свести о значају заштите животне средине утиче кроз научне скупове, чланови ЛЕП Смедерево дошли су пре пре четири године. Након две конференције и прошлогодишње паузе, ове године одржана је трећа, уз подршку Министарства заштите животне средине, Града Смедерева и Географског факултета из Београда. На тај начин, ЛЕП Смедерево покушава да допринесе значајнијем учешћу стручне јавности и у решавању конкретних проблема у заштити животне средине.

Овде можете преузети ЗБОРНИК РАДОВА са конференције.

Корисни линкови:

– Прилог ТВ Смедерево о конференцији:

Чланак у Смедеревским новинама о конференцији.

Теме, састав Научног и Почасног одбора, план рада и друге информације.

Допашће вам се и...