Трећа ТВ емисија о Банатској платформи

У трећој години постојања, најважније теме Банатске платформе биле су финансирање пољопривреде у Србији у контексту европских интеграција и праћење испуњења мерила за отварање преговарачких поглавља 11 и 12. На тему финансирања, спроведено је истраживање, а резултати су објављени у студији и представљени на 10 радионица.

Нова ТВ емисија приказује активности и резултате Банатске платформе у трећој години. У 15 минута приказани су скупови у Зрењанину, Вршцу и Новом Саду, са интервјуима учесника. На крају, представљен је позитиван пример органске производње поврћа у Лукином Селу код Зрењанина.

Овде можете погледати ТВ ЕМИСИЈУ:

Емисија је постављена на YouTube канал ЕЦ „Станиште“, биће подељена по друштвеним мрежама, и емитована на 12 регионалних ТВ станица са којима имамо споразум о медијском партнерству.

Банатска платформа је неформална мрежа преко које удружења грађана и локалне заједнице посредно учествују у приступним преговорима Србије и ЕУ. Основана је 2015. године и окупља 27 НВО из 16 општина Баната. То је канал комуникације кроз који од централних органа који учествују у преговорима долазе информације и документи, док од локала долазе препоруке и мишљења. Због привредне структуре и проблема у животној средини, Банатска платформа је усмерена на преговарачка поглавља 11 (пољопривреда и рурални развој), 12 (ветерина и безбедност хране) и 27 (заштита животне средине).

Након три године постојања, одржано је 35 радионица у 14 локалних заједница, спроведена су два истраживања, чији резултати су објављени у две књиге/студије у укупно 1000 примерака, произведене су три ТВ емисије и три кратке анимације, написане су препоруке централним органима и штампане у више од 1000 примерака.

Допашће вам се и...