Банатска платформа – радионица у Вршцу

У четвртак 9. фебруара 2017. године, у Дому Црвеног крста на Вршачким планинама, у оквиру пројекта “Банатска платформа”, Еколошки центар “Станиште” и Центар за европске политике одржаће нову радионицу.

На овој радионици, учесницима ће се детаљно представити структура и резултати преговора, што ће омогућити њихово учешће и праћење процеса. Најбољи начин за то јесте упознавање са структуром, садржајем и значајем докумената који ће бити резултат одређених фаза преговора у наредних годину дана, на пример Извештај о скринингу, Резултат скрининга, ОБАР извештај, Акциони планови за поглавља, Извештај о реализацији акционог плана, Преговарачка позиција, Годишњи извештај Европске комисије о напретку Србије.

Током прве године трајања, у оквиру Банатске платформе одржали смо 12 радионица у локалним заједницама Баната, на тему учешћа представника локалних заинтересованих страна у приступним преговорима Србије и ЕУ. У новембру прошле године, одржали смо две регионалне радионице, по једну за заједнице Севернобанатског (Кикинда, Чока, Нови Кнежевац и Кањижа) и Средњебанатског (за Зрењанин, Житиште и Нова Црња), а сада и за заједнице Јужнобанатског округа (Вршац, Панчево, Бела Црква и Ковин), за представнике ОЦД и локалне самоуправе.

Допашће вам се и...