Еколист о „зеленом“ динару – ко и како троши новац из „еко“ фондова?

Еколошки центар „Станиште“ годинама истражује стање финансирања заштите животне средине у Србији, а за магазин „Еколист“ пише анализе на тему како се троши новац из еколошких фондова у локалним самоуправама.

Еколист је објавио наше истраживање под насловом „Како смо протраћили пола милијарде евра“. Ово истраживање указује на велико, намерно и системско ненаменско трошење новца који је наплаћен од грађана и привреде на име еко-накнада. У последњих девет година, на свим нивоима власти ненаменски је потрошено око 500 милиона евра. Тако смо пропустили прилику да битно поправимо стање у многим областима заштите животне средине.

 

Детаље о истраживању можете прочитати у ЕКОЛИСТУ БРОЈ 73.

Еколист је тренутно једини еколошки часопис у Србији, који опстаје већ 12 година захваљујући великом раду и ентузијазму свог оснивача и издавача, а то је „Зелени круг”, невладина организација из Бачког Петровца.

Више о часопису и начину претплате, можете погледати на сајту www.ekolist.org.

Од недавно излази и еЕколист – бесплатни електронски магазин који у PDF формату до читалаца стиже и-мејл поштом. Овде можете прочитати  како да се пријавите на еЕколист.

Допашће вам се и...