Učešće EC ”Stanište” na radionici o životinjskom otpadu

U organizaciji Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) i konsultantske kuće Ernst & Young (EY), u četvrtak 21. septembra 2017. godine, u hotelu Metropol Palace, održana je radionica na temu „Ostvarivanje potencijala nusproizvoda poljoprivrednog sektora“.

Radionica je imala dva dela. U prvom delu predstavljeni su rezultati istraživanja o stanju upravljanja sporednim proizvodima u industriji mesa i mlekarstvu, u Srbiji i državama regiona. Drugi deo bio je okrugli sto, na kome su predstavljena iskustva u ovoj oblasti.

Jedan od panelista na okruglom stolu, bio je Dejan Maksimović, predstavnik EC „Stanište“, koji je predstavio naše rezultate u projektima izgradnje međuobjekata za sakupljanje sporednih životinjskih proizvoda. Naš stručni tim je u više projekata pripremio dokumentaciju za izgradnju 7 međuobjekata za sakupljanje sporednih životinjskih proizvoda i sproveo aktivnosti na izgradnji dva međuobjekta u Srbiji.

Prisutno je bilo oko 30 slušalaca, predstavnika privrednog sektora, proizvođača i operatera za sakupljanje nusproizvoda. Poziv za učešće na ovom skupu je još jedno priznanje za ostvarene rezultate u oblasti upravljanja životinjskim otpadom.

Ovde možete pogledati Program radionice.

(Visited 44 times, 1 visits today)