Учешће ЕЦ ”Станиште” на радионици о животињском отпаду

У организацији Европске банке за реконструкцију и развој (EBRD) и консултантске куће Ernst & Young (ЕY), у четвртак 21. септембра 2017. године, у хотелу Metropol Palace, одржана је радионица на тему „Остваривање потенцијала нуспроизвода пољопривредног сектора“.

Радионица је имала два дела. У првом делу представљени су резултати истраживања о стању управљања споредним производима у индустрији меса и млекарству, у Србији и државама региона. Други део био је округли сто, на коме су представљена искуства у овој области.

Један од панелиста на округлом столу, био је Дејан Максимовић, представник ЕЦ „Станиште“, који је представио наше резултате у пројектима изградње међуобјеката за сакупљање споредних животињских производа. Наш стручни тим је у више пројеката припремио документацију за изградњу 7 међуобјеката за сакупљање споредних животињских производа и спровео активности на изградњи два међуобјекта у Србији.

Присутно је било око 30 слушалаца, представника привредног сектора, произвођача и оператера за сакупљање нуспроизвода. Позив за учешће на овом скупу је још једно признање за остварене резултате у области управљања животињским отпадом.

Овде можете погледати Програм радионице.

Допашће вам се и...