Локалне финансије и животна средина – ТВ емисија

По резултатима истраживања Еколошког центра „Станиште“, у периоду 2010-2018. године, на свим нивоима власти, ненаменски је потрошено око пола милијарде евра наплаћених од грађана и привреде на име еколошких накнада. Уместо за заштиту и унапређење животне средине, власти су овај новац потрошиле у друге сврхе.

У новембру 2019. године, у Београду су, у организацији ЕЦ „Станиште“ одржане две радионице – по једна за представнике Министарства заштите животне средине и за новинаре. На радионицама су представљени резултати истраживања, са препорукама мера које треба спровести, како би се стање побољшало, док су са новинарима разматране и могућности медијског представљања проблема и начини како се јавности могу пренети најважнији закључци и поруке истраживања.

Емисија „Локалне финансије и животна средина“ траје 11 минута и приказује поменута два догађаја и закључке истраживања, из угла учесника – Горана Тривана, министра заштите животне средине и Александре Вукићевић, уреднице еколошког магазина „Чекајући ветар“ Другог програма Радио Београда.

 

 

Овде можете погледати САЖЕТАК ИСТРАЖИВАЊА “КАКО СМО ПРОТРАЋИЛИ ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ЕВРА”

Овде можете погледати целу СТУДИЈУ “ЛОКАЛНЕ ФИНАНСИЈЕ И ЖИВОТНА СРЕДИНА”

Допашће вам се и...