Представљање књиге „Финансирање пољопривреде у Србији“ у Новом Саду

У Покрајинском заводу за заштиту природе, у четвртак 25. октобра 2018. године, са почетком у 11:00 часова, Еколошки центар „Станиште“ и Центар за европске политике, представиће своје ново издање – књигу „Финансирање пољопривреде и руралног развоја у Србији – изазови и порспективе у контексту ЕУ интеграција“.

Књигу ће представити аутори. Будимир Бабић (ЕУ „Авалон“, Вршац) говориће на тему социологије села, кризе руралних заједница и путевима опоравка. Небојша Лазаревић (ЦЕП, Београд) говориће о Заједничкој пољопривредној политици ЕУ, како је настала, које су њене кључне карактеристике, какав је утицај на Србију и о томе шта је ИПАРД. Затим ће Дејан Максимовић (ЕЦ „Станиште“, Вршац) представити резултате истраживања о томе како се финансира пољопривреда у Србији на свим нивоима власти и колико су се спроводиле финансијске одредбе Закона о пољопривредном земљишту и Закона о подстицајима у пољопривреди, у периоду 2015-2017. године. На крају је планирано време за питања, коментаре и дискусије учесника и слушалаца.

Позивамо заинтересоване невладине организације, државне органе, пословну заједницу и медије да учествују у представљању ове публикације.

Овде можете преузети ПОЗИВНИЦУ И АГЕНДУ.

Допашће вам се и...