Састанак Банатске платформе у Зрењанину

У суботу 18. новембра 2017. године, у Зрењанину, одржан је састанак представника 17 невладиних организација (НВО), чланица Банатске платформе. На састанку су се НВО договориле око начина рада у наредних 12 месеци, тема будућих радионица и заједничког деловања у вези учешћа у приступним преговорима Србије и ЕУ, али и око других облика партнерстава и међусобне помоћи. Ово окупљање, такође је било прилика да се НВО међусобно боље упознају, у циљу јачања мреже.

Банатска платформа је неформална мрежа чији је циљ праћење и учествовање локалних заједница Баната у преговорима Србије и ЕУ. То је начин комуникације између представника локалних невладиних организација (и локалних власти) и државних органа који учествују у приступним преговорима. Преко ове мреже, локалне заједнице државним органима упућују мишљења, коментаре и препоруке, а од њих добијају информације и документе.

Банатска платформа окупља 27 НВО из 16 општина и градова Баната. Тежиште активности је на праћењу преговора у оквиру поглавља 11 (пољопривреда и рурални развој), поглавља 12 (фитосанитарна политика, ветерина и безбедност хране), и поглавља 27 (заштита животне средине и климатске промене).

Које организације су чланице Банатске платформе и са којим циљем, можете погледати у потписаној ИЗЈАВИ О ОСНИВАЊУ.

 

Пројекат финансијски подржали:

  1. Министарство заштите животне средине

Допашће вам се и...