Радионица и промоција књиге о финансирању пољопривреде и руралног развоја

У понедељак 17. септембра 2018. године, у Дому Црвеног крста на Вршачким планинама, одржана је радионица на тему финансирања пољопривреде и руралног развоја у Србији. Учесници су били представници организација чланица Банатске платформе, затим представници пољопривредне стручне службе и града Вршца.

На радионици су говорили аутори књиге „Финансирање пољопривреде“. Прво је Будимир Бабић говорио на тему кризе руралних заједница и путевима опоравка. Затим је Небојша Лазаревић говорио Заједничкој пољопривредној политици ЕУ, како је настала, које су њене кључне карактеристике, какав је утицај на Србију и о томе шта је ИПАРД. После тога је Дејан Максимовић представио резултате истраживања колико се спроводе финансијске одредбе Закона о пољопривредном земљишту и Закона о подстицајима у пољопривреди, на свим нивоима, у периоду 2015-2017. године.

На крају су учесници радионице дискутовали и донели закључке и препоруке које ће проследити републичким органима и телима које учествују у преговорима Србије са ЕУ, у преговарачком поглављу 11 (пољопривреда и рурални развој).

Овде можете погледати АГЕНДУ РАДИОНИЦЕ.

Више детаља о овим темама, као и препоруке о томе како се проблеми могу превазићи, МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ У КЊИЗИ.

Такође, можете преузети презентације о ЗАЈЕДНИЧКОЈ ПОЉОПРИВРЕДНОЈ ПОЛИТИЦИ ЕУ И ИПАРД-у и ФИНАНСИРАЊУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У СРБИЈИ.

Књига је објављена у оквиру пројекта „Банатска платформа – за учешће локалних заједница у преговорима Србије и ЕУ“

  1. Пројекат финансијски подржала:
  2. Пројекат суфинансира:

    Министарство заштите животне средине

Допашће вам се и...