Станиште на мастер курсу у Врњачкој бањи

У организацији Регионалног центра за животну средину (REC), у периоду 19-23. марта 2018. године, у Врњачкој бањи је одржан мастер курс за представнике организација цивилног друштва (ОЦД).

На курсу су се разматрале занимљиве теме, кроз презентације и радионице. Од тема које се тичу заштите животне средине и односа државних органа са ОЦД, посебна пажња посвећена је предстојећим изменама Закона о процени утицаја и стратешкој процени утицаја на животну средину, затим плану транспозиције и примене ЕУ прописа из области животне средине, као и оквиру сарадње Министарства животне средине и цивилног друштва.

Посебан део биле су радионице на тему развоја капацитета ОЦД, као што су финансијска одрживост, родно сензитивно планирање у пројектима заштите животне средине, социјално предузетништво и сарадња са привредом.

Тачан програм курса можете погледати у агенди.

На курсу у учествовали представници око 50 ОЦД из 11 конзорцијума које је REC финансијски подржао кроз програм CSOnnect. Наш конзорцијум чине Центар за европске политике (Београд), Еколошки центар „Станиште“ (Вршац), Еколошки покрет Оџака, Локални еколошки покрет Смедерева и Business and Economy Center (Београд). Представник ЕЦ „Станиште“ била је Тамара Максимовић.

Институционални грант се финансира средствима CSOnnect програма који реализује Регионални центар за животну средину (REC). Програм финансира Шведска међународна агенција за развој и сарадњу (SIDA).

  

Допашће вам се и...